Distanskapprodden 2024

Detaljer

31 aug - 31 aug

Vaxholm, Vaxholm

Information

Lördag den 31 augusti bjuder Vaxholms Roddförening in till en härlig tävlingsdag. Fyra tävlingar som avgörs under samma dag. Ro eller paddla utifrån din färdighet och ambition. Vi hoppas på fint väder när du besöker Skärgårdens huvudstad.

1. Distanskapprodden och förbundsmästerskapet i inriggad fyra är ursprungstävlingen. Här kan du tävla med dina kompisar på den längre sträckan som är ca 14 km.

2. Waxholm Archipelago Race (WAR) avgörs i kustroddbåtar, roddsportens ”mountainbikes”. Bansträckan är den samma som Distanskapprodden ca 14 km.

3. Kortdistansen är tävlingen för alla, från nybörjare till erfaren roddare eller kanotist. Tävlingen sker på Tallaröfjärden som ligger utanför Vaxholms RF’s båthus. Banan är utmanade då den innehåller svängar och rundningar av ett antal öar på fjärden. Du tävlar själv eller med dina kompisar i valfria roddbåtar eller kanoter. Inga vinnare utses, tidtagning sker och utlottning av priser till deltagarna. Banan är ca 2,5km lång.

4. Vaxholm Beach Sprint.  Tävlingen genomför med kustroddbåtar C2X, på en 250 meters bana. Starten sker på vattnet och målgången sker via att besättningen går i land på stranden där en ur besättningen sprintar (löpsträcka ca 30m) och trycker på en ”målgångknapp” (tiden stoppas). En prolog är första kvalificeringsrundan, där man bara kör 1 båt i taget på tid. De 8 bästa går vidare och möts sedan i Kvart-,Semi- och Final. I C2X används förbundets kustroddbåtar.


Ledare

John Börjesson

John Börjesson


Dokument